среда, 24. август 2016.

Vinarija Aleksandrović - Trijumf Gold 2015 je stigao!





Dobra vest je da je dugo iščekivani Trijumf Gold iz berbe 2015. spreman! 

Od trenutka kada se pojavio prvi Gold iz 2012. godine, proizveden po recepturi kraljevog podrumara Živana Tadića kao kruna 80. rođendana vina Trijumf, ova kraljevska kupaža je momentalno osvojila istinske poštovaoce vina. 

Vinarija Aleksandrović je odlučila da ovo vino iz premijum kategorije, stvara samo u izuzetnim berbama i od grožđa sa najboljih parcela njihovih vinograda...

Prošlo je tri godine, i 2015. je konačno stigla izuzetna berba koje je iznedrila novi Trijumf Gold. 

Za razliku od Trijumfa Selection-a, koji ima isti sorni sastav, ovo vino je fermentisalo u bačvama od 4 hiljade litara, što mu daje dodatnu kompleksnost i potencijal za odležavanje.



Tajna dvorskog podrumara


Kada je čuveni dvorski podrumar Živan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja, poslao je u Vinču recepturu - sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima. 

Tako su u Vinariji Aleksandrović, na osnovu požutelog rukopisa, počeli da ispisuju nove stranice duge porodične istorije vinogradarstva i vinarstva oslanjajući se na iskustva predaka, nova naučna saznanja i modernu tehologiju. 

I na kraju vam i otkrivaju tajnu te misteriozne i trijumfalne boce: 85% Sovinjon Blan, 10% Pino Blan i 5% Rizling

Нема коментара: